Terug naar Nieuws

Muller en Van Kaam nieuw trainer-duo eredivisie team

Perry Muller von Czernicki en Peter van Kaam worden de nieuwe coaches van het eredivisie team van Tilburg Trappers. De Tilburgers bereikten een akkoord met het duo voor een contract voor één seizoen.

Technisch manager René de Hondt onderkent het belang van een goede jeugdopleiding. ‘Eigen jeugd is de kraamkamer voor het Oberliga team. Natuurlijk willen we graag kampioen worden, maar ons streven is ook om zoveel mogelijk spelers uit de regio op het ijs bij het eerste zien. Daarmee maak je elke jeugdtrainer die bij Trappers actief is enorm trots.’

OUD GEDIENDEN
Zowel Muller als Van Kaam zijn geen onbekenden in de Kruikenstad. Eerstgenoemde maakte in de zomer van 1998 de overstap van Eindhoven naar Tilburg. De sierlijke verdediger was één van de veertien Nederlanders in de Trappers hoofdmacht onder leiding van coach Theo van Gerwen die in dat jaar verhuisde van de Pellikaanhal naar het fonkelnieuwe IJssportcentrum Stappegoor.

Drie seizoenen lang droeg Mr. Overtime het blauwgele uniform. In zijn derde en laatste jaar legde de inmiddels negenenveertigjarige Muller beslag op de dubbel. Geleen had in de bekerfinale geen schijn van kans (6-0), terwijl in de strijd om het landskampioen titelverdediger Nijmegen werd onttroond. Trappers verloor eerste finaleduel in eigen huis, maar stelde daarna orde op zaken. Na een overtime winst in Nijmegen volgden twee keer een 4-0 zege in games 3 en 4.

VAN KAAM
Peter van Kaam stond op zijn vijftiende al in het eerste van Kemphanen en vertrok na het faillissement in Eindhoven naar Canada. Heimwee dreef hem in 1998 terug naar Nederland waar hij onderdak vond in Tilburg. In 2001 gaf hij voor het eerst acte de présence in het vlaggenschip van Trappers. In elk seizoen streed hij met zijn ploeggenoten mee om de prijzen maar het zilverwerk verdween in andere prijzenkasten dan de Tilburgse.

De Geldroppenaar keerde in 2012 terug in de Lichtstad. Eerst als speler, daarna als coach. Zeven jaar later werd Kemphanen onder zijn leiding kampioen in de Eerste Divisie door Groningen te verslaan. De afgelopen twee seizoenen hielp hij in Breda om de Yeti’s organisatorisch en sportief naar een hoger niveau te tillen. 

Wij wensen beide heren ontzettend veel succes komend jaar in de eredivisie!