Trappers info

historie_trappers

Tilburg Trappers. T.IJ.S.C. in het seizoen 1938-1939. Op de foto knielend A. van Rijswijk. Staande v.l.n.r. F.Koster, P. van Bommel, F. Koch, J. van der Ven, G. Lammers, J. Marijnessen, E. Schroeder, W. Westendorp, J.van Rijswijk en G. Poos

HISTORIE

Op 21 oktober 1938 wordt TIJSC (Tilburgsche IJs Sport Club) opgericht. De eerste wedstrijd van TIJSC, tegen een team uit Brussel, verliest de vereniging met 6-2. Gelukkig zit er vooruitgang in de prestaties van de club: in het seizoen 1946-’47 mag de club zich voor het eerst officieel kampioen van Nederland noemen.

BLOEIPERIODE

In 1964 gaat de club verder onder de naam TIJSC Tilburg Trappers. In de zeventiger jaren beleeft Trappers een bloeiperiode die zijn weerga niet kent. Het levert veel (lands)titels op. Na de jaren tachtig, waarin geen kampioenschappen worden behaald, pakt Tilburg de winnende rode draad in de jaren negentig opnieuw op, wordt drie keer kampioen en wint vier keer de beker.

IJSSPORTCENTRUM TILBURG

De club blijft in de jaren die volgen buitengewoon goed presteren. Inmiddels zijn de kunstijsbanen aan de Elzenstraat, Theresia en de overdekte Pellikaanhal geschiedenis en speelt Trappers in IJssportcentrum Tilburg. In 2001 wint de club de dubbel (beker en landskampioenschap), in 2006 opnieuw de beker en in 2008 wint Tilburg zowel de beker als de Supercup en het landskampioenschap.

DUITSE OBERLIGA

Als seizoen 2014-’15 wederom bijzonder succesvol wordt afgerond met de behaalde triple van de Ron Bertelingschaal, de beker en de landstitel, zoekt de ambitieuze club zijn heil in Duitsland. Trappers gaat meespelen in de Duitse Oberliga (het derde niveau van de Duitse ijshockeycompetitie). Het uiteindelijke doel van de Tilburgers is het professionaliseren van de organisatie en spelersgroepen en uiteindelijk ook een plek in de DEL2.

KAMPIOEN

Het idee is om binnen vier tot vijf jaar zich te kunnen meten met de topploegen, dus men had niet verwacht dat de ‘boys in blue’ dat jaar al in de reguliere competitie op de tweede plaats eindigen en mogen meedoen aan de play-offs. Niet alleen dat, Trappers blijft winnen en tot ieders verbazing worden ze in hun eerste seizoen direct kampioen.

OBERLIGA MEISTER

De Tilburgse club wint drie seizoenen op rij de titel Oberliga Meister en verliest de finale in 2019 van EV Landshut. In 2020 worden de Tilburgers nog Oberliga Nord Meister, vlak voor de competitie wordt afgebroken vanwege Corona. Inmiddels is Trappers bezig met zijn negende seizoen in de Oberliga en zijn ze niet meer weg te denken uit de Duitse competitie. Vooralsnog zit een plek in de DEL2 er nog niet in voor de Tilburgse club, maar die ambitie blijft. Want: Trappers gaat door waar anderen stoppen!

Geïnteresseerd in meer feiten en statistieken over de Tilburg Trappers? Die vindt u op TYSC Trappers Historie site.

 

CLUBAMBITIE

ELKE SPELER BELEEFT PLEZIER OP EN NAAST HET IJS, EN GEDRAAGT ZICH RESPECTVOL!

Be a good person” – Doug Mason

PIJLERS

Respect, veiligheid, enthousiasme & ontwikkeling

De club ambieert een veilige en plezierige sportomgeving waarin we aandacht hebben en beschikbaar zijn voor ieder lid. Het is onze opdracht dat elke speler tijdens trainingen en wedstrijden plezier beleeft. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om zich respectvol te gedragen; je hebt als speler alleen invloed heeft op je eigen ontwikkeling. Op deze manier laat de speler het beste van zichzelf zien en een teamplayer zijn. Zo kan het zich optimaal ontwikkelen als mens én als ijshockeyspeler. Dat heeft als gevolg dat elke (oud)speler sterk de maatschappij instapt en blijft genieten van het ijshockeyspel.

Organisatie

Ruud van Baast
Algemeen directeur
Ruud.van.baast@trappers.nl

René de Hondt
Technisch manager
Rene.de.hondt@trappers.nl

Petra de Hondt
Officemanager
Petra.de.hondt@trappers.nl
Algemeen: info@trappers.nl
Business: sales@trappers.nl

Stijn Verhoeven
Accountmanager
Stijn.verhoeven@trappers.nl

 

Maarten Voorn
Horecamanager
Maarten.voorn@trappers.nl
Algemeen: horeca@trappers.nl

Tessa Poels
Leidinggevende Horeca
Horeca@trappers.nl

Wim Hendriks
Financieel manager
Wim.hendriks@trappers.nl
Finance: finance@trappers.nl
Tickets: tickets@trappers.nl

Heike Muller
Marketing & communicatie
Heike.muller@trappers.nl
Media: communicatie@trappers.nl